Test av tvättnötter

10 Nov

I helgen tvättade jag en maskin fylld med sängkläder, och jag använde mig av tvättnötter för första gången. Som många andra var jag skeptisk från början, och som så många andra så är jag nu övertygad om att tvättnötterna fungerar. Hurra!

Tvättnötterna kommer från ett träd som växer i Pakistan, Indien och Nepal och innehåller ett ämne som vid kontakt med vatten fungerar som en tvållösning som tvättar kläderna.

Tvättnötterna är:
*Rättvisemärkta.
* Miljövänligt 100 % biologiskt tvättmedel utan kemikalier.
* Milt och skonsamt men samtidigt grundlig och effektiv rengöring av både vit- och kulörtvätt. Kan användas till alla tyger och temperaturer.
* Sköljmedel är inte nödvändigt.
* Idealiska för allergiker och vid hudproblem – mild för huden.
* Doftneutrala. Billigare än traditionella tvättmedel.
* Resterna kan komposteras.

Tvättnöten är ingen nöt utan en frukt, så nötallergiker kan använda dem!

(Fakta om tvättnötterna taget från hemsidan http://www.hemkokat.nu/)

5 svar to “Test av tvättnötter”

  1. Monica 10 november 2008 den 12:54 #

    Jag har kört med tvättnötter länge nu och är i största allmänhet nöjd. Det som inte gått så bra är riktigt skitiga jeans men det kan ju vara vanskligt även med vanligt tvättmedel. Och sedan tillsätter jag blekmedel i vittvätten, men det gör man ju OCKSÅ då man använder vanligt tvättmedel. Så sammantaget, jag kommer att fortsätta med nötterna.

  2. Ulrika Gabriel 10 november 2008 den 17:42 #

    Hej!
    Tack för din kommentar i min blogg! Vad härligt det låter att få spendera flera timmar med att väva. Det måste vara avkopplande. Låter väldigt spännande med tvättnötter – men jag har två kraftigt nötallergiska barn, så jag blir lite tveksam. Kanske är det inte alls en sådan typ av nöt?
    Jag ska undersöka saken lite närmare.

    Lev väl!

  3. Ida Eskilsson 28 januari 2009 den 14:15 #

    Visst är det häftigt att de fungerar? Jag tvättade mitt fårskinn med tvättnötter (ylleprogram) och det blev superfint. Det glänser…=)

    Jag har gillat dem från början!

    http://www.idkaeko.com

  4. Anderz Ohlsson 13 februari 2011 den 0:12 #

    Hej alla tvättnötsdiggare. Själv är jag en mycket kritisk person, speciellt när man ska tro att en nöt (frukt) skall klar av att tvätta rent.Jag provade och blev frälst och övertygad. Numera kallar jag mej tvättnötsspecialist och har startat ett företag som säljer tvättnötter och tillbehör. Min dröm är att alla skall förstå att de kemiska tvättmedlen är både skadliga mot dej själv och miljön. Prova tvättnötter bums. Du behöver inte köpa dom av mej men..bara du köper och provar. Jag har tagit fram en provapåpåse för 25 kr för att så många som möjligt skall kunna testa billigt.

    • Anderz Ohlsson 18 september 2011 den 17:26 #

      OJ oj…Hemkokat.nu som det står om är nästan dubbelt så dyr på tvättnötter som webbsmart.se . Är det rimligt ?

Lämna en kommentar