Vegansk banankaka

15 Okt

banankaka

Nu har jag äntligen hittat igen detta urgoda recept på banankaka! Perfekt när en har över ett par riktigt fläckiga gamla bananer som ju inte går att slänga. Receptet är taget från bloggen ”Kyrkkaffe”.

Vegansk banankaka

Ugn: 175 grader, ca 60 minuter (70 min totalt).

100 g mjölkfritt margarin
3 dl socker
1 dl soja- eller havregrädde
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
2 bananer, väl mogna
ev ½ dl kallt kaffe

  1. Smörj en sockerkaksform med mjölkfritt margarin och bröa den med ströbröd eller kokosflingor.
  2. Rör ihop margarinet och sockret.
  3. Häll i grädden och efter det resten av ingredienserna.
  4. Mosa bananerna och rör ner dem i smeten.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 175 grader varm, i ca 60 min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: