Seitanspjäll

12 Dec

seitanspjäll

Seitanspjäll är perfekta att marinera och grilla som ett grönt alternativ till revbenspjäll. Imponera på julbordet!

Seitanspjäll (ca 45 st)

Torra ingredienser:

450 g rent glutenmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk salt

Blöta ingredienser:
2 msk rapsolja
4 msk soja
2 msk chilisås
5 dl kokande varmt vatten
1 grönsaksbuljongtärning

Marinad:
½ dl olja
3 msk soja
2 msk socker eller sirap
1 tsk grillkrydda
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här:
1. Blanda först ihop de torra ingredienserna i en bunke. Blanda ihop de blöta ingredienserna i en annan bunke.

2. Blanda sedan med de torra till en deg. Knåda ordentligt så att degen håller ihop. Skär sedan med vass kniv degen i ca 1 cm tjocka skivor som du sedan skär till 2 cm breda spjäll.

3. Lägg strimlorna på en oljad plåt och stek i ugnen på 175 grader i ca 20 min.

4. Lossa på spjällen med en osthyvel och lägg dem i en bunke eller i en påse med marinaden och låt det marineras minst 1 timme, men gärna över natten.

5. Grilla i ugnen på 175 grader i ca 10 min tills de fått fin färg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: