Helvegetarisk bovetesylta

11 Dec

bovetesylta

Bovetesylta ett bra alternativ till kalvsylta. Bovetet har ett gelebildande ämne i sig så man behöver inte tillsätta något extra. Behövs en 1,5 litersform.

 

Ingredienser:

4 dl krossat bovete

12 dl vatten

1 gul lök

1 grönsaksbuljongstärning

2 lagerblad

½ tsk vitpeppar (helt krossat)

½ tsk kryddpepparkorn

 

Gör så här:

  1. Riv eller mixa löken med en liten del av vattnet. Blanda ihop rivna löken, vattnet, buljongtärningen, lagerbladen och koka upp i en stor kastrull.
  1. Tillsätt krossat bovete och låt koka på låg värme i 20-25 minuter (rör endast om vid tillsättningen, låt småputtra utan omrörning).
  1. Ta upp lagerbladen, krydda och rör om och häll upp i en smord form, låt stelna i 6-12 timmar eller under natten. Rör en kniv runt kanten och häll ut syltan. Håller 5-7 dygn i kylen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: