Skiss på odlingslotten

7 Mar

20140307-080110.jpg

Igår satt jag och Emma på Pilgatans Bokcafé och planerade vår odlingslott. Det är mycket som ska tänkas på; sorter som inte passar ihop, sorter som hjälper varandra att hålla borta skadedjur, vilka vill ha skuggigare läge osv. Dessutom ska vi prova växla odlingsplats på en fyraårsbasis där grödorna ingrupperats i fyra olika grupper med olika näringskrav.

Viktigt var att planera en egen hörna för våra barn (2 resp 4 år) där de kan påta ifred och se sina blommor och plantor växa. De ska få dela på en pallkrage, och det finns gott om barnredskap i redskapsboden som ingår i lotten.

Såhär blev skissen till slut!

20140307-081928.jpg

7 svar to “Skiss på odlingslotten”

 1. marie 07 mars 2014 den 10:42 #

  du är en inspiration! Jag letar efter en egen lott att odla i!
  läst någonstans att om man odlar grönt på en yta av 500 m2 så kan man hålla sig självförsörjande under ett helt år! ( för en familj på 4)
  det hade vart grymt!

  • Maria 07 mars 2014 den 10:51 #

   Tack! Försöker peppa och inspirera 🙂 Känns väldigt kul med lotten, men det verkar vara hyfsat långa köer för att få en i Umeå. Var bor du?

   • marie 07 mars 2014 den 21:34 #

    Jag bor i Göteborg och här är det lång väntan! Nog lättare att skaffa hus ( nästan iaf) 🙂 men ska odla lite i vår lägenhet iallafall, mest kryddor då vi bor trångt

  • Maria 07 mars 2014 den 22:22 #

   Kolonilott verkar mer populärt än odlingslott. Men om en bor i lägenhet och har balkong är ju det en bra kompromiss! Har en kompis i Gbg som bor i lägenhet utan balkong, men hon odlar ändå precis som du. Kollat m hyresföreningen/hyresvärden om det går att få ställa ut en pallkrage någonstans på området?

   • marie 08 mars 2014 den 21:26 #

    vi har inte heller balkong :/ men har sett små lotter här i vårt område som jag har ringt om, förhoppningsvis är något ledigt! annars får man väl köra lite gerilla odling 😉 bor 500 m från slottskogen hehe
    och mina föräldrar har lantställe en bit härifrån där jag ska få min egna hörna, ska odla zuccini, lök, morot och blåklint!

  • Maria 11 mars 2014 den 8:54 #

   Aha, men vad fint att du får odla grönsaker i en egen hörna 🙂 Odling är så kul! Jag är ju helt nybörjare så det känns verkligen spännande 🙂

 2. Erika 12 mars 2014 den 22:19 #

  Vad duktiga ni är som skissar och tänker efter oordentligt! Det kommer bli toppen! Hoppas bara på en lagom solig sommar 😉
  Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: