Testar göra chiapudding

31 Maj

20130531-224636.jpg

Blandade just 2 dl Alpros hasselnötsmjölk med 2 msk chiafrön och en knivsudd vaniljpulver i en glasburk m lock. Om 10 min ska burken skakas kraftigt och sedan får den stå hela natten tills den blivit en pudding lagom till frukosten. Receptet hittade jag på denna trevliga blogg!

Har aldrig testat göra egen chiapudding förr, så detta blir spännande! Hasselnötsmjölken från Alpro är helt sjukt god, och innehållet faktiskt inte så mycket socker som en kanske kan tro.

Chiafrön är ett av alla superfoods, och innehåller bl a kalcium och Omega-3.
Blandas den med sojamjölk får man en riktigt näringsrik dryck/pudding

Ungefärligt näringsinnehåll på en sådan blandning:
(siffrorna varierar ngt beroende på märke)

2 dl sojamjölk + 25 g (2 msk) chiafrön:

440 mg kalcium
11 g protein
4,1 mg järn
5,2 mg omega-3

2 svar to “Testar göra chiapudding”

  1. livmedmening 03 juni 2013 den 17:53 #

    Hur gick det med din pudding? Blev den bra/god?

    • Maria peppen 04 juni 2013 den 8:01 #

      Jo, den blev bra! Mild smak och så gjorde jag puddingen inte så tjock, gillade det🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: