Tre recept på blåbärsgröt

17 Feb

blåbärsgröt

Fick en sån oerhörd längtan efter barndomens blåbärsgröt häromdagen och började experimentera med olika recept. Favoriten är nog den med rågmjöl.

Blåbärsgröt på mannagryn (1 port)

1 dl blåbär
1,5 dl vatten eller mjölk
1 msk socker (gärna råsocker)
en liten nypa salt
2 msk mannagryn

1. Koka upp vatten, blåbär, socker och salt.
2. Tag kastrullen från värmen och vispa ned 2 msk mannagryn.
3. Koka under lock på svag värme i ca 5 min. Rör om då och då. Servera med kall mjölk.

Blåbärsgröt på rågmjöl (1 port)

1,25 dl blåbär
1,75 dl vatten
1 msk socker (gärna råsocker)
en liten nypa salt
0,25 dl grovt eller fint rågmjöl
drygt 0,25 dl vetemjöl
1. Koka upp vatten, blåbär, socker och salt.
2. Vispa ner mjölet och låt koka sakta på låg värme i ca 10 min. Rör om då och då. Servera med kall mjölk.

Blåbärsgröt på grahamsmjöl (1 port)

1,25 dl blåbär
1,75 dl vatten
en liten nypa salt
drygt 0,5 dl grahamsmjöl

1. Koka upp vatten, blåbär och salt.
2. Vispa ner mjölet och låt koka med locket på glänt på låg värme i ca 15 min. Rör om då och då. Servera med socker och kall mjölk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: