Start spreading the news…

2 Feb

Det är sant! Vi ska åka till New York City i mitten av mars, bara sambon och jag. Inget barn får följa med, för nu ska det njutas, shoppas och slappas i kubik.

Resan för ca 5000 kr t o r per person, och då tillkommer ytterligare 1000 kr för sträckan Umeå-Arlanda. Eftersom det inte alltid är att lita på tågtrafiken från Norrland väljer vi att resa till och från Arlanda med flyg denna gång, trots att jag är en mycket nitisk tåganvändare.

Boendet var knepigt att hitta! Var först helt inställd på att vi skulle bo i Brooklyn, via Airbnb där en hyr privatpersoners lägenheter runtom i staden. Dock blev det nästan lika dyrt som hotell om en eftersöker nån slags bra standard, så till slut valde vi hotellet Tribeca Blu i Tribeca/SoHo, dvs pretty much centralt (nedre Manhattan) och vi betalar ca 1000 kr per natt för ett dubbelrum (vi bokade då två månader i förväg). Vi hittade hotellet via svenska Hotels.com där det fått 4.0 av 5 i snittbetyg av användarna. Då vi kommer att bo såpass centralt känns det tryggt att kunna ta en taxi hem om kvällarna utan att det kostar skjortan (taxi i NYC verkar hyfsat billigt).

Ser mycket fram emot att prova på det veganska mat- och fikautbudet i New York. Har fått några tips, men tar gärna emot fler. Är kanske mest peppad på att käka riktigt god raw food.

Dagtid blir det en kombination av sevärdheter och shopping, och kvällarna tänkte vi spendera på konserter och i biosalonger då vi båda är nykterister och inte några krogbesökare direkt. Bland annat har vi bokat in att se Coheed and Cambria, ett band jag lyssnat på sedan 2001, men missat att se live ett antal gånger. Nya skivan är för övrigt fantastisk! Och bio blir det förstås i någon iMax-biograf. Gäller att passa på 🙂

Självklart kommer vi även att kika på en del kända platser från Seinfeld och Vänner, eftersom vi följt dessa serier under många år 🙂

Alla tips inför vår resa är varmt välkomna!
Kommer självklart att ta med ipaden på den långa resan och blogga från hotellrummet.

Annonser

3 svar to “Start spreading the news…”

  1. Frida Blomqvist 02 februari 2013 den 21:52 #

    F….n vad naiiiiijjjjs! vad glad jag är för er skull. Men vad kommer dooootra vara under resan? Jag vill också till new york! 😦 . Vår gemensamma kompis E…… har en sambo vars dröm är att cykla i new york. En lite annorlunda dröm! Kramar från mig

  2. ekomammaistan 04 februari 2013 den 15:02 #

    Vad kul att åka iväg själva! Hoppas att ni får en härlig resa.

  3. moanilsson 12 februari 2013 den 21:48 #

    NY är ju helt fantastiskt, hoppas ni får en trevlig resa. Var där när jag fyllde 30. Vi åkte runt hela Manhattan för att äta på trevliga ställen. Mina bästa tips är Blossom inte raw men mkt gott och så ett väldigt trevligt rawfood ställe med vita dukar och kostymnissar som heter Pure food and wine, vi åt saker där så jag inte trodde fanns. Sen är ju alla Whole foods affärer fyllda med smarrigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: