Smarriga nötkakor – glutenfria!

2 Feb

20130202-220334.jpg

Testade denna rätt nyttiga variant på nötkakor, med agavesirap istället för socker och bovetemjöl istället för vetemjöl. Blev riktigt smarriga!

Smarriga glutenfria nötkakor, ca 25 dubbla kakor.

3 dl hasselnötter
200 g mjölkfritt margarin eller kokosolja
2/3 dl agavesirap
3,5 dl bovetemjöl

Fyllning:
Ca 50 g mörk choklad

1. Mal nötterna (jag använde en kaffekvarn).
2. Rör ihop margarin och agavesirap. Blanda i nötter och mjöl till en smidig deg.
3. Forman degen til två smala rullar, ca 3 cm i diameter. Rulla in dem i bakplåtspapper och ställ dem svalt i kylen ett par timmar eller över natten.
4. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna i ugnen ca 7 minuter och låt sedan svalna.
6. Smält chokladen över ett vattenbad. Klicka ut lite smält choklad på en kaka och sätt ihop med en maka. Förvara kakorna kylt och servera med te eller kaffe.

4 svar to “Smarriga nötkakor – glutenfria!”

  1. milla 09 februari 2013 den 13:01 #

    Det måste jag prova:)
    Ha det gott

  2. Mia 21 februari 2013 den 12:13 #

    Ska agavesirapen va msk el dl?

    • Maria 21 februari 2013 den 13:59 #

      dl ska det vara – tackar som påpekade!

  3. Mia-Marie 21 april 2013 den 10:41 #

    intressant skall försöka mig på att baka dessa men byta ut till cashew som vi tål =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: