Bönburgare med svamp

9 Mar

Denna burgare blir riktigt god och steks dessutom i ugnen, praktiskt och bra. Servera gärna med hemgjord dressing på sour supreme, bostongurka, ketchup, tomatpuré, hackad lök, salt och peppar.

4 burgare

1 msk solrosolja
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
115 g champinjoner, hackade
425 g konserverade borlotti-eller kidneybönor
Salt och peppar
Vetemjöl
Hamburgerbröd
Skivad tomat och lök
Ev dressing

1. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på medelvärme. Fräs löken i 5 min. Rör om ofta.
2. Tillsätt vitlök, koriander och spiskummin och fräs under omrörning i ytterligare 1 minut.
3. Tillsätt svampen och fräs i 5 min. Rör om ofta. Lägg upp blandningen i en bunke.
4. Mosa bönorna, använd gärna matberedare. Rör ned svampblandningen och krydda med salt och peppar.
5. Sätt ugnen på 250 grader, gärna på grillfunktionen.
6. Tillsätt nån matsked mjöl i bönblandningen och rulla till fyra stora bollar som plattas ur till burgare. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Pensla burgarna med olja och grilla dem i ca 7 min på var sida. Servera med hamburgerbröd och övriga tillbehör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: