Auberginekaviar

28 Feb

På DNs hemsida hittad dag idag helt otippat ett recept på auberginekaviar, vore kul att prova! Tydligen en fransk delikatess. Nån som testat och kan hissa eller dissa?

Ingredienser:
2 auberginer
½ rödlök
2 msk hackade valnötskärnor
2 msk finhackad koriander
3–4 msk olivolja
salt, nymalen svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka auberginerna. Nagga dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen och baka auberginerna helt mjuka, ca 30 min. Vänd auberginerna 2–3 gånger under tiden.

2. Låt auberginerna kallna. Dela, gröp ur fruktköttet och finhacka.

3. Skala och finhacka löken.

4. Blanda aubergine, lök, valnötter, koriander och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

Advertisements

4 svar to “Auberginekaviar”

  1. ilovefruktsallad 01 mars 2012 den 22:58 #

    Har inte smakat varianten med valnötter och koriander men annars är det ett klassiskt tillbehör i många delar av världen, men med olika namn. Jag äter oftast Baba Ganough eller M’tabbal som jag tror är arabvärldens varianter, smakar kanon till falafel! Ännu godare blir auberginen om man grillar den, då blir smaken rökig. Mums! =)

    • Maria 05 mars 2012 den 13:31 #

      ja, den rökiga baban är muuums 🙂

  2. Frida Blomqvist 04 mars 2012 den 20:40 #

    Det är alltså en variant av Baba Ganough? Som förövrigt för mig är något som oftast görs i samband med grillad sojafilé på sommaren! Nammmmm! skall prova ditt recept i sommar! kram /Frida B

    • Maria 05 mars 2012 den 13:30 #

      Baba G är sjukt gott! bra tips om att ha det till grillat, aldrig testat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: