Svartvinbärsbladssaft

3 Jul

20110703-111220.jpg

Svartvinbärssaft är ju gott, men visste du att det går att göra saft på själva bladen också? Smaken är syrlig och liknar fläder rätt mycket och är god som törstsläckare en varm dag, men även en utmärkt måltidsdryck.

Och här kommer receptet:

3 liter svartvinbärsblad
3 skivade citroner
2 liter socker
75 gram citronsyra
1,5 l kokande vatten

1. Lös upp sockret i vattnet.
2. Varva bladen med citronskivorna och citronsyran i en stor kastrull.
3. Häll sockervattnet över resten och ställ det i kyl eller matkällare i ca 5 dagar.
4. Rör om en till två ggr/dag. Sila och häll upp på flaska. Går bra att frysa.

2 svar to “Svartvinbärsbladssaft”

  1. Jenny / Ekopyssel 05 juli 2011 den 10:41 #

    Låter ju spännande. Tror du att detta skulle kunna funka som en del i ett bål? Vi har mycket vinbär på landet så det vore kul att använda.

    • Maria 10 juli 2011 den 22:57 #

      Det tror jag absolut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: