Samtliga som avsmakat glasspajen har totalt fallit för den goda snickerssmaken. Rätt så dyr och lite dryg att göra, men resultatet blir fantastiskt!
Vegansk snickersglasspaj
Pajskal
3 dl vetemjöl
125 g kallt margarin
2-3 msk vatten
100 g mörk choklad
Fyllning
1/2 l vaniljglass
2 1/2 dl jordnötssmör
1. Blanda ihop degen och låt ligga i kyl 30 min innan utkavling.
2. Sätt ugnen på 225° och grädda i 15-20 min.
3. Smält choklad i vattenbad och pensla ut när pajen svalnat. Ställ i frysen.
4. Låt glassen smälta lite så att det går att röra ned jordnötssmöret. Blanda väl. Bred ut glassen i formen och ställ i frysen ett par timmar.
5. Tag fram pajen 10 min innan servering.
Åh härlig vegankaka! Tack! Just nu är min mage så glad för jag har börjat följa matråden i Janesh Vaidyas Ayurveda för ditt sinne. Om du redan har läst den skulle det vara roligt att höra dina kommentarer! Jag kikar snart in igen!
Hej!
I projektet One Tonne Life fightas familjen Lindell med att under ett halvår minska sina CO2-utsläpp till 1 ton per person och år. Just nu är de inne i en kritisk fas där de försöker sig på vegetarisk/vegansk mat. De skulle behöva en uppmuntran med en sån här glasspaj eller andra läckra vegorecept:
http://onetonnelife.se/2011/05/13/fjarde-dagen/