Lägg dina bönor i blöt!

1 Mar


Hart du ett eller flera paket torkade bönor som står i skafferiet och samlar damm? Ta tillfället i akt och lägg dem i blöt i en stor gryta. Antingen nu på en gång, eller över natten (men plocka fram dem på en gång så att du inte glömmer bort det!)

Efter 8-10 timmar i blöt byter du vatten och kokar bönorna mellan 45 min – 1,5 timme beroende på vilken bönsort du har. Medan bönorna kokar lugnt på lägsta värme har du tid att göra något annat.

Frys in de färdigkokta bönorna i små förpackningar och glöm inte att skriva vilket datum du gjorde storkoket. Ät och njut! Bönor är en utmärkt källa till protein och funkar utmärkt att stoppa ned i de flesta vegetariska rätter.

Advertisements

3 svar to “Lägg dina bönor i blöt!”

  1. Monica 01 mars 2009 den 15:43 #

    Fantastisk mat helt enkelt!

  2. tove l o o o n 01 mars 2009 den 21:04 #

    ETT TIPS: lägg de färdigkokta och lite svala bönorna i plaspåsar och platta, sen när dom fryst så är dom styckfrysta och du kan ta ut exakt hur många du vill och inte hela klumpen på en gång. 🙂

  3. Maria 02 mars 2009 den 10:40 #

    Tove: Utmärkt tips 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: