Vegansk ugnspannkaka med grädde och sylt

23 Feb


Yes! Äntligen har jag hittat ett bra recept på vegansk ugnspannkaka! Bilden ovan togs för ca 1,5 timme sedan och det hela blev mycket lyckat. Slängde i lite blåbär från frysen i själva smeten också. Avnjöts med havrevispgrädde (från GoGreen) och mammas hemgjorda drottningssylt.

Recept på tjock och god vegansk ugnspannkaka

4 dl mjöl (jag tog 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)
1 dl havregryn (jag tog fiberhavregryn)
6 dl sojamjölk
2 msk rapsolja
2 msk sirap
2 msk bakpulver
4 msk no egg eller potatismjöl (jag tog potatismjöl)
1 tsk salt

Blanda ihop allt och häll i en smord ugnsform modell större.
Grädda i ugnen i 225 grader i 20-25 minuter.

Annonser

2 svar to “Vegansk ugnspannkaka med grädde och sylt”

  1. Fido 24 februari 2009 den 8:16 #

    Åh tack. Ska provas så fort semmelfirandet är över! Kram!

  2. Veganbidraget 24 februari 2009 den 9:45 #

    Ser grymt fin ut. Pannkakspepp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: