Rapport från Tromsö

17 Jan

Nordnorge är så vackert! Varje gång jag besöker landet blir jag lika tagen av landskapet och utsikten. Och det är ju ett resmål som ligger Sverige så nära så varför inte ta semestern dit istället för ett land långt bort? Ett annat resmål jag börjat drömma om är den svenska västkusten som jag besökte som liten och vill återuppleva.

I Tromsö har jag sett följande filmer:
MAN ON WIRE: Dokumentär om franske lindansaren Philippe Petit som på 70-talet spände upp en lina mellan de två tornen i World Trade Center och promenerade fram och tillbaka åtta gånger på linan. Fantastisk film! Humor, romantik, action i ett. Se den!

IT’S NOT ME, I SWEAR! Kanadensiskt drama om en familj som faller samman med en självmordsbenägen pojke i huvudrollen. Låter svart kanske men det var en otroligt härlig film som bjöd på massor av skratt. Svart komedi när den är som allra bäst alltså. Går även på Göteborgs filmfestival i år. Se den!

GODS: Peruanskt/Argentiskt relationsdrama som centrerar kring en rik familj där den blyge sonen är kär i sin syster medans systern har sex med vem som helst och bara tänker på när nästa party är. Syskonens mamma finns inte alls med i bilden, istället har pappan med sig en ny ung, snygg kvinna hem som inte alls accepteras av de bortskämda barnen. Hon kommer dessutom från slummen (något hon håller hemligt) och försöker aklimatisera sig till det nya tjusiga jetset-livet med varierande resultat. Det här är relationsdrama på hög nivå, och en genre jag fullkomligt älskar så det blir bara till att rekommendera även denna film.

Idag hinner jag tyvärr inte med några filmer eftersom vi ska sitta i lunchmöte och skriva en ansökan, och kl fyra påbörjar jag min resa hem med en buss till Narvik där jag ska övernatta och imorgon fortsätta vidare med tåget hemåt. Ser fram emot tågresan från Narvik i dagsljus och lovar att fota och lägga upp härligheten.

Ha de!

7 svar till “Rapport från Tromsö”

 1. Emma 17 januari 2009 den 9:58 #

  nu har jag bestämt mig, det blir helt klart en tågtripp till narvik under våren. jag älskar ju att åka tåg.. o resan låter ju fantastiskt vacker.

  I sommar får du komma o hälsa på i vårt sommarhus på tjörn, på just svenska västkusten. Där är också hemskt grannt!

  kraam o ha en fin resa hem!

 2. Emma 17 januari 2009 den 9:58 #

  nu har jag bestämt mig, det blir helt klart en tågtripp till narvik under våren. jag älskar ju att åka tåg.. o resan låter ju fantastiskt vacker.

  I sommar får du komma o hälsa på i vårt sommarhus på tjörn, på just svenska västkusten. Där är också hemskt grannt!

  kraam o ha en fin resa hem!

 3. Monica 17 januari 2009 den 12:12 #

  Nordnorge känns lite exotiskt för mig som bor långt därifrån. Har varit där men det är jättelänge sedan. Västkusten däremot har jag nästgårds och är lite ”mammas gata”, inte mindre fantastisk för det! Det enda är att det är minst sagt pintjockt med folk där mitt i sommaren, undvik fraför allt juli om du inte gillar trängsel och onödigt höga priser!

 4. Pain is just weakness leaving your body 17 januari 2009 den 16:25 #

  Åh ja Nord Norge är jätte fint där tillbringade jag flera semestrar som barn !!

 5. Martin 19 januari 2009 den 21:18 #

  Jag älskar svenska och norska fjällen.

  På Nordkoster och Miltons stugby har vi vårt smultronställe på västkusten. Skog, klippor, fårhagar, blomsterrika strandängar, underbara sandstränder och kajakvatten i världsklass. På Nordkoster har man också en jättefin naturcamping.

  Se vidare på
  http://www.kosteroarna.com/

 6. tove lo o o n 20 januari 2009 den 20:35 #

  på tal om västkusten får du gärna komma och hälsa på mig i sommar…

 7. Maria 22 januari 2009 den 21:29 #

  Emma: Jag hälsar väldigt gärna på på Tjörn 🙂 Har även fått inbjudan från Ewa och Tove i Göteborg! Västkustsommar here I come!

  Monica: Ajdå jag som får semester i juli i år, jag får väl armbågas med barnfamiljerna 😉

  Martin: Tack för tipset om kosteröarna, ser fantastiskt ut…

  Tove: Åh det gör jag gärna! Ser fram emot en sommarsemester på Västkusten i år 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: