Tromsö tur och retur

14 Jan

Just postat ett egentillverkat krya på dig-kort till min bästa väninna som tvingas äta medicin nu mot sina stress-sympton. Känner du någon som är sjuk eller kanske är nere? Skicka en tanke via ett brev eller ett vykort, det betyder så mycket att hitta posten i den kanske annars tomma brevlådan. Och goda tankar värmer verkligen.

Tidigt imorgon sätter jag mig på ett tåg som ska ta mig från Umeå till Narvik på ca 10 timmar (med ett kort byte i Boden) sen övernattar jag i Narvik på ett hotell. Ska iväg på filmfestivalen i Tromsö och möta folk i jobbärenden. Tar mig tidigt på fredag morgon med buss från Narvik till Tromsö. Retur hem på lördag till Narvik och till Umeå på söndag.

Det fina i kråksången är att min chef uppmuntrade mig att välja det miljövänligaste transportsättet nämligen tåget (och bussen). Själv flyger hon (trots att hon avskyr att flyga) Umeå-Arlanda-Oslo-Tromsö under en dag (inte direkt nån rak förbindelse) pga ”tidsbrist” vilket är vad många använder som argument för att inte ta just tåget, trots att tåget är ett utmärkt ställe att arbeta på om en har en laptop.

Tågsträckan Umeå – Narvik är för övrigt fantastisk! Och så är även bussresan Narvik – Tromsö. Berg, djupa dalar och glaciärer. En klar favorit hos mig. Har fönsterplats hela tågresan och ser fram emot en lång och långsam resa i sällskap med en bok och lite trevliga podcasts från P1. Bilder kommer från resan!

4 svar to “Tromsö tur och retur”

 1. jenny 14 januari 2009 den 19:51 #

  jag tycker att det där är lite svårt. vi har ju kontor i hela norden plus i estland och det är ofrånkomligt med resor. jag försöker att undvika det i så stor utsträckning som möjligt, man kan ju ha telefonmöte t ex, men ibland krävs det att man träffas. och när det är långa avstånd finns det tyvärr mycket som talar emot de mer miljövänliga transportsätten än flyg, framför allt ekonomiska och tidsmässiga.
  nån som har några tips?

 2. sakomsolen 16 januari 2009 den 12:34 #

  jepps, promenader och jogging brukar hjälpa för mig, sitta stilla brukar jag tycka är jättejobbigt när jag mensar. men vetekudde eller varm katt lät ju suveränt skönt. ska testa med sally nästa gång värken sätter in…

 3. sakomsolen 16 januari 2009 den 12:36 #

  ja, vi fotar joggrundan! kul! /ylva som läser senaste dagarnas kommentarer på bloggen först nu..

 4. lilla stora glada tove 16 januari 2009 den 22:36 #

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=874646
  intressant artikel om miljöpåverkan!
  ha det så bra i tromsö! kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: