Yoga ups and yoga downs

2 Dec

Imorse gjorde jag vinyasa-yoga med Adi på www.yogatoday.com och det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Andningen hakade upp sig och blev flåsig, baksidan av låren (hamstrings) kändes som gjutna i järn, nacken spände och värkte och inget lugn infann sig överhuvudtaget.

Tricket en sådan här gång är att inte se den otillfredsställande yogaövningen som ett nederlag. Istället kan jag acceptera att kroppen idag inte är riktigt hundra procent på topp. En anledning (som jag vet om) är lite för bristfälligt med sömn de senaste tre dagarna (en halvtimme mindre än normalt, vilket ger rätt stor effekt i mitt fall). En annan anledning kan vara att jag sovit i en konstig position, har en förkylning på gång, eller känner mig stressad av olika anledningar.

Resten av veckan ska jag sova ut lite längre och köra ”mysmorgon” dvs ligga kvar i sängen efter väckaren ringt och se ett (kort) avsnitt av Sense and sensibility, sen stiga upp och göra lite frukost och återvända med den till sängen för att läsa, gosa med katten och titta på lite nyheter. Vad tror ni om en sådan ”lyxmorgon”? Har testat den förr och vet att humöret blir på topp efteråt jämfört med en morgon där yoga ska ”pressas” in i morgonschemat…

Hur gör du för att få en mysig och bra start på dagen?

3 svar to “Yoga ups and yoga downs”

 1. Nina 02 december 2008 den 9:24 #

  Klokt av dej att låta yogan vara down ibland. Man mår så mycket bättre med den inställningen!

 2. Lolitalotta 02 december 2008 den 9:55 #

  Jag lagar välling till min dotter och frukost till mig innan jag väcker henne med frukost på sängen. Sedan myser vi tillsammans en lång stund innan vi sätter i gång med morgonbestyren. Även om jag funderat på att börja med yoga tror jag inte jag skulle vilja byta ut vår morgonstund mot det. Om några år vill dottern nog inte längre och då kanske det blir yoga i stället:)

 3. Maria 02 december 2008 den 11:00 #

  Nina: Det gäller att bara acceptera läget ibland 🙂

  Lolitalotta: Tack för den snälla kommentaren 🙂 Och vad mysigt det lät med dottern, det rycker ordentligt i skaffa-barn-tarmen när du skriver så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: