Tips på gratis julklappar

27 Nov

Lovade att dagens inlägg skulle ge tips på gratis julklappar – varsågoda!

* Skriv ned dina favoritsopprecept (eller skriv ut dem). Rulla t ex ihop dem och bind ett vackert snöre runt. Mer personligt än att ge bort en kokbok.

* Gå igenom skafferiet hemma, kanske du kan baka ett gott bröd och ge bort? Eller har du en massa te som inte dricks upp? Kan vara ett bra tillfälle att ge bort till någon te-älskare istället. Själv skulle jag bli jätteglad för sådana julklappar.

* Plocka på dig ett par olika rese-kataloger från olika resebyråer och klipp ut de vackraste bilderna på soliga stränder och slå in dem vackert. En härlig julklapp att sätta upp vid datorn på jobbet när vintern känns som alla jobbigast. En god anledning dessutom till att lyfta blicken från skärmen en stund och låta ögonen få vila. Du kan skriva en kort text om att bilderna passar bra till just detta ändamål.
-På Resia i stan (Umeå) kunde jag dessutom plocka på mig en utgåva av 40+ tidningen Laura som de delade ut gratis till besökare! Den blir en fin julklapp till mamma.

*Du kan även plocka på dig några spännande resekataloger och ge bort som julklapp till den resesugne att ha som inspiration inför val av nästa resa.

* Om du har en cd-brännare och en tom cd-skiva kan du bränna en temaskiva med t ex lugn musik som passar att lyssna på innan en ska sova, eller lite piggare morgonmusik som passar för den morgontrötte.

* Har du 10 böcker hemma som du kan tänka dig att ge bort? Plocka ihop dessa 10 böcker och slå in tillsammans med webb-adressen till bokbytarsidan http://www.bookmooch.com där det behövs just 10 böcker för att få sin första bokbytar-poäng.

* Plocka ihop några DVD-filmer som du har i din ägo och slå in med meddelandet att mottagaren får låna dessa filmer tills hen sett dem. Du kan ange ett maxantal på månader om du vill. Kan även funka med ett gäng böcker eller tidningar, eller kanske t o m kläder.

Har du fler tips på gratis julklappar?

Annonser

6 svar to “Tips på gratis julklappar”

 1. Lotta 27 november 2008 den 12:26 #

  Tillverka något av material som du redan har. Kassar, kläder, dekorationer etc.

  Det är vad jag gör i år.

  Eller varför inte altra ett kollegieblock och skriva in favorit recept, dels så delar man med sig och dels får mottagaren möjlighet att skriva i sina egna favoriter.

 2. xiaori 27 november 2008 den 16:51 #

  fan va duktigt! jag vill ha 100st lussekatter för kurisumas! eftersom dom ska försvinna efter jul -_-

 3. Martin 27 november 2008 den 17:40 #

  Varsegod, här kommer en AWARD från mig till dig! Kika in på min blogg så får du reda på mer.

 4. Martin 27 november 2008 den 17:43 #

  Glömde länken till bloggen.

 5. Martin 27 november 2008 den 20:31 #

  Här kommer ytterligare ett AWARD från min andra blogg En drömmare med öppna ögon. Kika gärna in på den så får du reda på mer.

 6. jenny 28 november 2008 den 18:01 #

  kanske har du någon fin blomma hemma – ge bort ett skott från denna. har du ingen kruka hemma kanske du kan gräva fram en glasburk eller en konservburk ur återvinningen och plantera skottet. för att piffa till det hela kan burken målas eller kläs i ett kollage av fina bilder (har du några gamla serier som ligger och skräpar hemma kan de komma till nytt nu).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: