På spaning i Göteborg

31 Okt
[Automat med till största delen fair trade-produkter. Plats: Göteborgs stadsbibliotek]

Jag är i Göteborg! Sov underbara 9 timmar på min bädd i liggvagnen från Umeå-Gbg. Genom att boka tidigt samt utnyttja en med mera-kort-rabatt gick resan på drygt 300 kr. Hemresan (i sovvagn, på en söndag) kostar dock ca 1000 kr, dock ett bra pris för en så lång och bekväm resa.

Idag gjorde min bästa väninna och jag en heldagsrunda på stan och gick från den ena eko-butiken till den andra. Mycket bra eko-utbud i Göteborg måste jag säga. Inhandlade ett par begagnade filmer, böcker och skivor samt två julklappar, en rundsticka, en väggkalender, ekologisk och vegansk tandkräm samt de nya tidningarna REKO och Eco Queen som ska läsas under nästa Rättvis Handel-studiecirkel som jag håller i.

Vi avslutade dagen/shoppingrundan med biobesök och filmen Der Baader Meinhof Komplex. Imorgon blir det ev ytterligare shopping samt ett besök på Röhrska muséet. Och förresten är det minus tre grader ute nu strax före midnatt.

Annonser

Ett svar to “På spaning i Göteborg”

  1. Monica 01 november 2008 den 7:12 #

    Det ska bli kul att botanisera bland alla ekobutiker som dykt upp i Göteborg när mitt köpstopp är över! Bor ju bara knappt 5 mil därifrån så det kanske blir en åtekommande vana så fort det blir dags för nåt inköp…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: