Yoga-onsdag!

3 Sep
[fotot hämtat från rajastrand.nu]

Godmorgon yoginis!
Idag tänkte jag tipsa er om något så enkelt som naturen.
Om du dagligen promenerar till och från jobbet, eller under lunchen eller kanske under kvällen; fokusera idag på naturen runt dig. Vi går mot hösten och kanske kan du redan nu skönja förändringarna i naturen. Betrakta träden och marken som du passerar. Låt sinnet ta in skönheten, fokusera dig på nuet. Prova att gå fem eller tio minuter tidigare än vanligt till jobbet och tillåt dig ströva lite långsammare idag, med fokus på att vara närvarande och uppskatta träden och blommorna runt dig, oavsett om du bor på landet eller i en storstad. Låt höstluften fylla dina andetag och känn hur samvaron med det gröna som omger oss blir allt tydligare.

Vi människor är en del av naturen, vi är ett av dess djur, bland många andra djur, stora som små. Ibland är det lätt att tänka så mycket på sig själv och sina (och även andras) behov, vi blir självcentrerade. Tänk dig att du kikar ned med en kikare långt ifrån ovan på dig själv där du promenerar. Backa kikaren längre och längre uppåt tills du slutligen tänker dig jordklotet och hur vi alla lever där; människor, djur och växter. Visst känns det då självklart att vi alla bör ta hand om varandra och vår jord?

Ett sista tips: planera (nu när du läser detta) in en skogspromenad i din kalender. Om du bor långt ifrån en skog: cykla eller ta bussen dit. Upplev naturen och känn vilken ro den ger ett stressat sinne.

Min skogspromenad blir på söndag, när blir din?

4 svar to “Yoga-onsdag!”

 1. Emma 03 september 2008 den 6:38 #

  åh vilket poetiskt, vackert och lugnande inlägg! Jag ska vandra i skogen och andas frisk höst luft på lunchen. Tack för en perfekt start på dagen, maria 🙂

 2. Petra 03 september 2008 den 12:57 #

  Min blir nu!

 3. Maria 03 september 2008 den 19:21 #

  Heja er 🙂

 4. Selmas småprat 04 september 2008 den 13:53 #

  Min blir så ofta jag kan och det har hög prioritet!……..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: